Kapitein Paul Watson betreedt de “zwarte loper”

20 april 2011

Kapitein Paul Watson betreedt de "zwarte loper"

Een jaar vol misdaden die ongestraft bleven 

Commentaar door Kapitein Paul Watson 

Vanavond spreek ik in New Orleans bij de benefietbijeenkomst van de Harmony for Health’s Unity for the Gulf. Deze bijeenkomst wordt gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de door British Petroleum (BP) gepleegde misdaden die hebben plaatsgevonden sinds de onverantwoordelijke en afschuwelijk destructieve olieramp vandaag precies een jaar geleden.

Het wordt aangekondigd als een “zwarte loper” aangelegenheid en er zullen beroemdheden aanwezig zijn, zoals Brad Pitt, Kevin Costner, Daryl Hannah, Tab Benoit, Anderson Cooper, James Carville en vertegenwoordigers van milieugroeperingen waaronder ikzelf, hoewel ik eerlijk gezegd alleen maar hier ben omdat ik een ster ben in een populaire televisieshow (Whale Wars) en dat wordt door de meeste mensen belangrijker gevonden dan activist zijn.

Ik ben spreker op dit evenement dat gesponsord wordt door de Sierra Club, NRDC, WWOZ New Orleans, AREDAY en Stuart Smith. Het is een goede gelegenheid voor Sea Shepherd om te spreken over de gevolgen van deze ramp voor de mariene biodiversiteit in de Golf van Mexico.

Photo: Gregg SwayzeFoto: Gregg Swayze

Wat er de afgelopen 365 dagen in de Golf gebeurd is, is een schandaal, een afschuwelijke misdaad en een schaamteloze verkondiging door de oliemaatschappijen dat zij kunnen doen wat ze willen, wanneer ze dat willen, en met wie ze dat willen, zonder zich ook maar enige zorgen te hoeven maken over de serieuze gevolgen ervan.

Eén jaar na dato maakt BP recordwinsten en doet de maatschappij erg weinig om de schade die zij hebben veroorzaakt aan te pakken. In plaats daarvan laten zij het vuile werk over aan niet-gouvernementele organisaties en lokale overheden.
De regering van Obama, die door BP is omgekocht, heeft zich overgegeven aan de olie-industrie en gaat door met het afgeven van boorvergunningen in de Golf aan olieprojectontwikkelaars, waaronder de serievervuiler en criminele organisatie genaamd BP.

Dolfijnen, walvissen, zeeschildpadden, zeevogels, miljoenen vissen en miljarden ongewervelde dieren zijn vergiftigd en zijn stervende of al omgekomen. Deze olie en de verraderlijke chemicaliën die door BP in de Golf zijn gestrooid betekenen een enorme dodelijke aanslag op de levende ecosystemen in de Golf van Mexico.

Toch gaan de moordenaars, deze hebzuchtige en arrogante monsters, door met hun misdaden. Waarom? Omdat onze mondiale samenleving verslaafd is aan deze zwarte giftige drug genaamd “olie”.

We zijn allemaal schuldig. We zijn allemaal verslaafden en de dealers zijn de oliemaatschappijen.

Ik wil niet roomser zijn dan de paus met dit commentaar. De schepen van Sea Shepherd lopen op dieselolie en we gebruiken smeerolie en hydraulische olie. Mijn naam is Paul Watson en ik ben verslaafd aan olie en als verslaafde ben ik wanhopig op zoek naar middelen om af te kicken.

Helaas wordt olie door walvisvaarders, robbenjagers, haaienslachters en andere stropers gebruikt om te moorden, waardoor wij gedwongen zijn olie te gebruiken om te redden, maar we blijven toch verslaafden.

We denken dat we in een democratie leven, maar in de praktijk leven we in een oliecratische oligarchie, d.w.z. een regering van oliemaatschappijen, geleid door oliemaatschappijen ten behoeve van oliemaatschappijen.

Dit is niets nieuws. Het is begonnen met de politiek van walvistraan in de 19e eeuw en het leidde zelfs tot de drooglegging in 1917 toen de oliemaatschappijen zich realiseerden dat boeren hun eigen brandstof konden maken van appels.
Ondanks de opwarming van de aarde en de klimaatverandering zullen de olieboringen doorgaan en als de reserves in niet-beschermde gebieden zijn uitgeput, zullen Nationale Parken, kustgebieden en Werelderfgoederen overal ter wereld worden aangevallen.

Olie heeft oorlogen, burgerconflicten en ecologische rampen aangedreven en zal dit blijven doen. Oliemaatschappijen zullen ongestraft doorgaan met het vernietigen van wilde dieren en van ongerepte, natuurlijke ecosystemen, omdat olie het smeermiddel is dat politici wereldwijd manipuleert en controleert.

De president van de Verenigde Staten dient allereerst de oliemaatschappijen, daarna de bevolking en als laatste het milieu. Zoals alle leiders van alle landen op deze planeet.

Alle presidenten en premiers, senatoren en leden van de Eerste en Tweede Kamers zijn ondergeschikt aan de eisen van die zwarte, giftige rotzooi.

Donald Trump is tenminste eerlijk genoeg om te zeggen dat de huidige Amerikaanse oorlogen worden uitgevochten om olie, waarbij we mensenrechten en democratie gebruiken als masker voor onze hebzucht.

Het is de olie die een gevaarlijke bevolkingsgroei aandrijft. Het is de olie die de motoren van de moderne oorlogsvoering voortstuwt. Het is de olie die zorgt voor de gezwellen van de stadsuitbreiding waardoor geasfalteerde snelwegen zich over de hele wereld verspreiden. Het is de olie die onze oceanen vult met plastic, en het zijn de olierampen die miljoenen wezens op deze planeet doden.

Onze afhankelijkheid van olie is een zeer giftige, smerige en dodelijke verslaving en het vernietigt levens en bedreigt de toekomst van het leven op aarde meer dan welke substantie dan ook.

Olie is dodelijk. En wat doen we eraan?

We hebben alternatieven nodig. We moeten manieren vinden om de bevolkingsgroei in te dammen en het gebruik van hulpbronnen te verminderen. We moeten plastic verbieden. We moeten het gebruik van olie voor alle doeleinden beperken, behalve wanneer het absoluut noodzakelijk is. We moeten alternatieve energiebronnen gebruiken voor vervoer.
Wat we bovenal nodig hebben, is een nieuwe visie. Ik ben van mening dat passie, moed en verbeeldingskracht de sleutel zijn om het onmogelijke mogelijk te maken. We moeten alleen de wil en de motivatie zoeken om de antwoorden te vinden.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: