Vrolijk kerstfeest vanuit de Zuidelijke Oceaan

25 december 2010

Vrolijk kerstfeest vanuit de Zuidelijke Oceaan

Commentaar door Kapitein Paul Watson

The Rime of the Ancient Mariner

At length did cross an Albatross,
Thorough the fog it came;

The ship drove fast, loud roared the blast,
And southward aye we fled.

And now there came both mist and snow,
And it grew wondrous cold:
And ice, mast-high, came floating by,
As green as emerald.

-Samuel Taylor Coleridge

 

Hier in de Zuidelijke Oceaan is het eerste kerstdag, het is kerstavond in Noord-Amerika en Europa. Dit is de zevende kerstvakantie die ik hier heb doorgebracht aan de onderkant van onze prachtige planeet in de Zuidelijke Oceaan. Kerst wordt door mij steeds meer geassocieerd met ijsbergen en pinguïns in plaats van rendieren en kerstbomen.

We hebben drie schepen, verspreid over deze blauwgrijze uitgestrektheid die de Zuidelijke Oceaan heet, en deze zijn nu actief op zoek naar de arriverende Japanse vloot, die we in de komende paar dagen verwachten. Het is een oceaan van immense omvang, ons zoekgebied is enorm uitgestrekt en de walvisvloot opereert niet langer in hun gewoonlijke voorspelbare patroon. Ze zouden makkelijk ten oosten of ten westen van ons kunnen zijn. Om ze te vinden is nooit gemakkelijk en vooral dit jaar, nu ze hun zogenaamde wetenschappelijke onderzoeksgebied achter zich hebben gelaten door aan te kondigen dat ze overal in de Zuidelijke Oceaan walvissen zouden kunnen doden, in plaats van alleen in de vastgestelde onderzoeksgebieden.

Wat we zeker weten is dat er deze kerst geen walvissen werden gedood en dat is een erg bemoedigende start van onze zoektocht. Gezien hun snelheid en vertrektijd, schatten we in dat het nog vier tot vijf dagen zal duren voordat ze walvissen kunnen gaan doden.

Captain Paul Watson and crew aboard the Steve Irwin for the 2010-11 Antarctic Whale Defense Campaign, Operation No Compromise Kapitein Paul Watson en zijn bemanning aan boord van de Steve Irwin voor de 2010-11 Antarctische Walviscampagne, Operatie No Compromise

Het is ook zeer bemoedigend dat we 88 bemanningsleden uit 22 landen aan boord hebben, die ervoor gekozen hebben om op een schip in ruwe, koude wateren, in een afgelegen en soms dodelijke zee te zijn, op zoek naar walvisjagers in plaats van te genieten van een kerstdiner met vrienden en familie, warm en veilig aan land. Het zijn deze gepassioneerde vrijwilligers die Sea Shepherd tot een effectieve organisatie maken. We zijn wat we zijn en we kunnen doen wat we doen door hun passie, hun toewijding en hun inzet.

Onze scheepsbemanningen, ons ondersteunend team aan land, en onze supporters zijn een inspirerende trilogie vol passie voor de walvissen, en het is inspirerend om te zien en gebruik te kunnen maken van alle inspanningen van mensen uit de hele wereld die zich verenigen voor dit nobele streven.

De Japanse walvisvaarders zijn een stelletje eigenwijze mensen en ondanks hun enorme schulden blijft de Japanse regering hun illegale activiteiten in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan subsidiëren. Het is altijd leuk om zogenaamde kapitalistische landen bedrijfscommunisme in praktijk te zien brengen door het toekennen van uitkeringen aan noodlijdende ondernemingen.

Zal dit hun laatste jaar zijn? Ik hoop het echt, maar als het niet zo is, moeten we bereid zijn om volgend jaar en het jaar daarna weer terug te gaan als dat nodig is. Onze vastberadenheid om de walvissen te beschermen moet volharden over hun voornemen om ze te doden.

Vandaag rolt en stampt het schip hevig door zware winden uit het westen. De lucht is bijtend koud en het opspattende zoute water striemt onze gezichten genadeloos. Zo onaangenaam als dat kan zijn, is het ook opwindend om hier te staan in deze barre, maar overweldigende immense zee, met de golven die het schip doen rollen onder onze voeten. De lucht is somber grijs, maar de begeleidende albatrossen met hun indrukwekkende spanwijdte glijden heen en weer voor ons uit, alsof ze onze vooruitgang richting het zuiden willen proclameren..

De bemanningen van de drie schepen vertegenwoordigen een diversiteit aan betrokken mensen uit de hele wereld.

Aan boord van de Gojira hebben we een lid van de wetgevende raad van Victoria, Nathan Murphy, een zittend lid van de Labor partij voor die Australische staat. De bemanning van de Gojira telt ook elektricien Kevin McQuinty. Hij is een broer van de voormalige procureur-generaal van West-Australië, Jim McQuinty. De rest van de Gojira bemanning bestaat uit negen mannen en twee vrouwen uit de Verenigde Staten, Australië, Canada, Frankrijk en Groot-Brittannië, en zij staan onder bevel van Locky MacLean uit Frankrijk.

Er zijn veertig bemanningsleden op de Steve Irwin en de rest van de "Crazy 88" zijn aan boord van de Bob Barker, onder het bevel van kapitein Alex Cornelissen uit Nederland. Alex is ook de directeur van Sea Shepherd Galapagos.

Alle drie de schepen hebben een ongelooflijke bemanning die ervaring, vaardigheden, talenten en, het belangrijkste van al, een grote passie voor de verdediging van de walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, samen brengen. We hebben bemanningsleden uit Noord-en Zuid-Amerika, Azië, Europa, Afrika en Australië. Alle zes de continenten zijn vertegenwoordigd terwijl we werken aan de verdediging van de ecologische integriteit van het zevende continent, Antarctica.

Ik ben trots op een ieder van mijn bemanningsleden en ik ben ook trots op het feit dat deze 88 gepassioneerde mensen worden ondersteund door honderden even gepassioneerde vrijwilligers aan land en duizenden ondersteunende leden. De schepen kunnen niet werken zonder bemanning, de bemanning kan niet werken zonder ondersteuning vanaf de wal, en de supporters aan wal kunnen niet werken zonder een solide draagvlak. Het is deze trilogie, een combinatie van scheepsbemanning, bemanning aan wal en de supporters, die het mogelijk maakt wat we doen.

Nu, op Eerste Kerstdag 2010, zijn we opnieuw in de Zuidelijke Oceaan, sterker en beter georganiseerd dan ooit tevoren en met een enkel doel: om de slachting van de walvissen te stoppen.

Ik kan me geen betere plek bedenken om op Eerste Kerstdag te zijn dan waar we nu zijn. Ik kan me ook geen beter geschenk voorstellen om al onze supporters mee te bedanken dan het leven van de walvissen die we al gered hebben en die we nog zullen redden. Ik ben ervan overtuigd dat dit een zeer dramatisch, maar zeer succesvol seizoen zal zijn voor de Sea Shepherd Conservation Society.

Namens mijn bemanning van de Steve Irwin, Bob Barker en Gojira - Prettige Kerstdagen en bedankt voor de ondersteuning van onze schepen op zee!

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: