Tijd doden is beter dan walvisvaarders die walvissen doden

3 december 2010

Tijd doden is beter dan walvisvaarders die walvissen doden

Commentaar door Kapitein Paul Watson

Sea Shepherd is volledig voorbereid en klaar voor de strijd, maar het lijkt erop dat de Japanse walvisvaarders aarzelen om aan het feest mee te doen. De Japanse walvisvloot is onderweg naar het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, maar twee weken later dan normaal, en zonder een bevoorradingsschip of een uitkijkschip.

Ieder jaar gaan de walvisvaarders zwakker naar het walvisreservaat en keert Sea Shepherd sterker terug, en dit jaar is Sea Shepherd sterker en beter voorbereid dan ooit.  Onze schepen de Steve Irwin en de Bob Barker  zijn volledig gereviseerd, en alle systemen zijn in perfecte staat. Onze helikopter is geüpgraded van een Hughes 300C naar een MD500E, die ons een grotere reikwijdte, snelheid en een groter laadvermogen geeft. En we hebben de Gojira verkregen, ons nieuwe, snelle onderscheppingsschip.

Met een bemanning van negentig man uit negentien landen, allemaal vastbesloten om vol passie in te grijpen tegen illegale Japanse walvisvaarders in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, voelen we ons er enorm zeker van dat dit jaar een succesvolle campagne zal worden. Er is ook een crew van zeventien leden van Animal Planet aan boord, verspreid over de drie schepen, om het vierde seizoen van Whale Wars te maken.

Wat echt ironisch is, is de reden dat de Japanse walvisvloot geen bevoorradingsschip heeft.

Klaarblijkelijk is het Institute of Cetacean Research zo enthousiast geweest in zijn veroordeling van Sea Shepherd als eco-terroristen en criminele piraten, dat het de in aanmerking komende schipeigenaren heeft afgeschrikt van het leasen van een voorraadschip. De walvisvaarders hebben geen eigen bevoorradingsschip en ze hebben een schip nodig dat brandstof brengt en om walvisvlees te lossen, vanwege de beperkte opslagruimte op het fabrieksschip Nisshin Maru. Dus zonder een bevoorradings- en brandstofschip zal hun jachtseizoen ingekort worden, tenzij ze het toch voor elkaar krijgen een bedrijf te vinden, dat bereid is tot een confrontatie met  ons “eco-desperado”types.

Nu de walvisvloot Japan pas op 2 december heeft verlaten, zullen ze hun normale starttijd van midden december niet halen Dit betekent dat de walvisvaarders waarschijnlijk geen enkele harpoen op een walvis af zullen schieten tot eind december of begin januari. Tegen die tijd zullen de Sea Shepherd schepen in de Zuidelijke Oceaan zijn voordat zij arriveren, en hoe eerder we ze kunnen onderscheppen, des te effectiever we zullen zijn.

De Japanse vloot zal zijn quota dit seizoen niet halen, en dat is zeker.

Onze uitdaging is om ervoor te zorgen dat de moordenaars helemaal geen quota zullen halen, of op z’n minst een aanzienlijk lager quota dan vorig seizoen, toen we meer walvissen konden redden (528), dan dat zij konden doden (507). De vergunning die dit seizoen is uitgegeven door het Japanse ministerie van Visserij omvat 935 dwergvinvissen (Minke), 50 vinvissen en 50 bultruggen, met een totaal van 1035 walvissen.

De Japanners hebben gemeld dat ze gewapende kustwachtofficieren aan boord van hun schepen zullen hebben, en we verwachten dat ze agressiever en gewelddadiger zullen zijn dan ooit, door hun groeiende frustratie dat hen de voorgaande vijf jaren de winst is ontnomen.

Ik ben er zeker van dat we de Japanse vloot economisch kunnen laten zinken. Dat is ons doel, en ik heb een passionele bemanning die vastberaden is erin te slagen om dit doel te bereiken.

Ondertussen moeten onze schepen brandstof en voorraad sparen door een paar dagen lang voor anker te liggen en de tijd te doden. We zullen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan zijn voordat de walvisvaarders er zijn, maar we willen daar ook niet te ver van tevoren zijn. De timing is goed, en alle systemen staan op stand-by en wachten op de komst van de binnenvallende moordenaars

.

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: