Blackfish?

29 september 2010

Blackfish?

Commentaar door kapitein Paul Watson

Wie of wat is Blackfish?

We weten het niet. Feitelijk hadden we nog nooit van deze groep gehoord, totdat we het bericht kregen dat netten van de kooien waarin de dolfijnen gevangen worden gehouden in de haven van Taij waren doorgesneden en hierover een verslag naar buiten werd gebracht.

Ons team ter plaatse in Taiji werd dan ook overrompeld toen boze Japanse vissers hen confronteerden en ze uitvoerig werden ondervraagd door de politie.

We zijn erachter gekomen dat Blackfish een Europese groep is en dat ze inderdaad een team duikers naar Taiji hebben gestuurd en dat de netten van de kooien ook zijn doorgesneden.

Scott West, onze onderzoeksleider, is een getrainde wetshandhaver Hij heeft de situatie en de bewijzen zorgvuldig geanalyseerd, en hij heeft bevestigd dat de netten werden doorgesneden. Hij bevestigde ook dat er helaas geen dolfijnen werden bevrijd.

De Sea Shepherd Conservation Society is van mening dat het verzet tegen de slachting van de dolfijnen in Taiji is gebaat bij diverse verschillende benaderingen. Wij steunen alle groepen die tegen deze slachting zijn en het is niet aan ons om de methoden van andere groepen en individuen te beoordelen,veroordelen of te vergoeilijken.

De missie van Scott en Elora West in Taiji is om te observeren, te documenteren en te rapporteren. Sea Shepherd heeft niet de bedoeling om illegale acties in Taiji te plegen.

Blackfish heeft gemeld dat ze de netten hebben doorgesneden. Ze hebben nooit beweerd dat ze dolfijnen hebben bevrijd en ze hebben geen documentatie van hun acties. Het bewijs toont aan dat hun bewering dat zij de netten hebben beschadigd juist is. Er is geen bewijs van enige ontsnapte dolfijnen. De vissers, de Japanse media en de Japanse politie beweren dat er geen dolfijnen zijn ontsnapt.

Er zouden dolfijnen kunnen zijn ontsnapt en misschien ontkennen de vissers, media en politie dit gewoon. Maar de reactie van de vissers tegenover onze bemanning geeft aan dat er geen dolfijnen zijn ontsnapt. Als dat wel het geval was geweest waren de vissers nog bozer geweest en had de politie Scottt West zeker aangehouden voor verhoor. Verder toont de geschiedenis aan dat ze een hoop heisa zouden maken over eventuele verliezen, omdat in hun ogen zij de slachtoffers zijn en de mensen die de dolfijnen verdedigen de criminelen zijn.

Sea Shepherd's standpunt is om te observeren en gebeurtenissen zo waarheidsgetrouw mogelijk te melden. Dit is wat Scott West heeft gedaan en zal blijven doen.

De enige ogen en oren in Taiji sinds 1 september, de dag dat de dolfijnenjacht officieel begon, zijn van de Sea Shepherd Conservation Society, eerst van Michael Dalton en zijn team uit Brisbane, Australië, en nu van Scott en Elora West. We denken dat dit een belangrijke missie is om de activiteiten in Taiji op een dagelijkse basis te kunnen waarnemen. Dit is nog niet eerder gedaan.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: