Extra info over: Een beknopte geschiedenis omgekeerd ecoterrorisme tegen dolfijnslachters

22 september 2010

Extra informatie over: Een beknopte geschiedenis van omgekeerd ecoterrorisme tegen de dolfijnslachters in Taiji (originele post, 15 September, 2010)

Als toevoeging op onze laatste publicatie, “Een beknopte geschiedenis van omgekeerd ecoterrorisme tegen de dolfijnslachters in Taiji,” kreeg ik een update van Hardy Jones die me wees op enkele onjuistheden in het artikel.

Natuurlijk bieden wij onze excuses aan Hardy aan. Ik schreef het artikel gebaseerd op de informatie die ik op dat moment had. Ik was mij niet bewust van Hardy’s andere behaalde resultaten anders dan degenen die aan mij verteld waren.

Ter opheldering: Hardy Jones in 2001 terug en begon daar te filmen en het dolfijnenvlees te testen op giftige stoffen. Zijn film over zijn werk in Taiji verscheen wereldwijd op het National Geographic kanaal en op PBS. Zijn testresultaten leidden tot de openbaarmaking van de hoeveelheid gifstoffen in dolfijnenvlees in een bekende Japanse krant.

Hardy is de afgelopen negen jaar op dit gebied werkzaam geweest, samen met Blue Voice en werd zelfs een keer illegaal vastgehouden door de vissers was in 1980 in Taiji waar hij ervoor zorgde dat 200 witlipdolfijnen werden vrijgelaten. Hij kwam van Taiji.

Is er geen twijfel mogelijk dat Hardy Jones en Blue Voice de pioniers waren in het onthullen van de dolfijnenslachting op zowel Iki eiland als Taiji.

###

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: