Waar gaan de gevangen Taiji dolfijnen naar toe?

21 september 2010

Waar gaan de gevangen Taiji dolfijnen naar toe?

Commentaar door Kapitein Paul Watson

In het begin van de 20e eeuw betaalden dierentuinen wereldwijd huurlingen om dieren voor hen te vangen. Deze huurlingen vielen soms hele groepen berggorilla?s aan. Ze maakten de volwassen dieren af en vingen de baby?s om ze te verschepen naar dierentuinen in Europa en Amerika. Delen zoals handen en hoofden verkochten ze aan verzamelaars. Het vlees van de gorilla?s werd ?bushmeat? genoemd.

Dit gedrag werd toen geaccepteerd, hoewel de meeste mensen vandaag de dag geschokt zouden zijn als dierentuinen dit nog zouden doen.

Dierentuinen hebben het afslachten en gevangen nemen om aan hun dieren te komen lang geleden opgegeven. Aquaria hebben dit echter nog niet gedaan.

Deze methode wordt nu nog toegepast door vele aquaria wereldwijd: neem een hele school van dolfijnen gevangen, selecteer de beste dieren en doodt de rest voor hun vlees en trofeeën zoals dolfijnentanden en schedels.

Taiji is een plaats waar dolfijnen en kleine walvissen gevangen worden genomen voor aquaria. Degene die niet als slaaf verkocht worden, worden geslacht. De verzameltechnieken van dierentuinen, die eens zo gewoon waren maar nu volkomen onacceptabel, blijven een normaal gebruik in Japan.

De aquaria die de gevangen genomen dolfijnen kopen zijn medeverantwoordelijk voor deze slachtpartijen en iedereen die deze aquaria bezoekt is eveneens medeplichtig aan deze wrede moorden. Wanneer jij entree betaalt bij een dergelijke instelling, help jij dolfijnen en walvissen de dood in. Zo simpel is het.

Er zijn momenteel 9 dolfijnen uit Taiji in Egypte. Vier daarvan worden in erbarmelijke omstandigheden gehouden. Ze worden zelfs gehouden in iemands privé zwembad. Nog eens vijf dolfijnen zijn in de afgelopen dagen vanuit Taiji verscheept naar Egypte.

Andere dolfijnen uit Taiji zijn vervoerd naar Mexico, Turkije, Dubai, China, Hong Kong, Taiwan en Korea. Velen zijn ook naar een van de 50 Japanse aquaria verhuisd.

Ook Miami Seaquarium, Sea World en de dierentuin van Indianapolis hebben in voorgaande jaren gevangen dolfijnen in ontvangst genomen. Dit komt nu echter niet meer voor. Toch?

En klaarblijkelijk heeft de Amerikaanse Marine (US Navy) dolfijnen van Japan gekocht om te trainen voor militaire doeleinden, zoals het bewaken van havens en het planten van mijnen.

Sea World heeft ?The Cove? publiekelijk veroordeeld and gezegd dat het onzin is dat Sea World dolfijnen uit Taiji zou kopen.

Maar dit jaar nog heeft Sea World toestemming aangevraagd om een griend te importeren uit Japan.

article_separator_460x1

Uit het federale archief, 4 januari 2010 - Samenvatting

Hierbij wordt ter kennis gegeven dat Sea World Inc. 9205 South Park Circle, Suite 400, Orlando, FL 32819, een vergunning heeft aangevraagd om een griend (Globicephala macrorhynchus) te importeren uit Japan met het doel deze publiekelijk ten toon te stellen.

De aanvrager heeft toestemming gevraagd om een mannelijke, gestrande en niet meer uit te zetten griend te importeren uit Kamogawa SeaWorld 1404-18 Higashi-cho, Kamogawa, Chiba, Japan naar Sea World in Californië. De aanvrager heeft als doel de griend publiekelijk ten toon te stellen. De ontvangende instelling, Sea World in Californië, 1720 South Shores Road, San Diego, CA 92109-7995 is: (1) publiekelijk open op regelmatige tijdstippen met toegang die niet beperkt of verboden is anders dan door het betalen van een toegangsprijs; (2) biedt een educatief programma aan gebaseerd op de professioneel geaccepteerde standaarden van het AZA en de Alliance for Marine Mammal Parks and Aquariums; en (3) heeft een tentoonstellingslicentie met nummer 93-C-0069, uitgegeven door het Amerikaanse Agrarische departement onder het verdrag van de Dierenbescherming (Animal Welfare Act, 7, U.S.C. §§ 2131 - 59).

article_separator_460x1

Bron (21 sept ?10):  http://www.federalregister.gov/articles/2009/12/02/E9-28835/marine-mammals-file-no-15014

De vergunning gebiedt dat de walvis gestrand moet zijn. Het opdrijven van een griend naar het strand in Taiji is een effectieve manier om deze te laten stranden.

Vijftien grienden zijn gisteren in ?The Cove? geslacht en toch heeft Sea World er geen problemen mee een griend te importeren uit een natie die duizenden dolfijnen per jaar slacht.

Dit maakt iedereen die een kaartje koopt voor Sea World medeplichtig in de gruwelijk wrede slachting van grienden en walvissen.

Deze dolfijnen, zo lief en intelligent dat toeschouwers ervoor applaudisseren en juichen wanneer ze trucjes doen in aquaria wereldwijd, sterven letterlijk een langzame, pijnlijke dood voor het amusement van een verwend publiek dat er simpelweg niet om geeft wat precies de prijs is voor hun entertainment uitgedrukt in lijden en dood.

Elke keer dat er een dolfijn in Sea World, of welke andere instelling ter wereld ook, door een hoepel springt, is er een geschiedenis van gruweldaden aan vooraf gegaan die ervoor zorgde dat die dolfijn als amusement ingezet kon worden.
Er is niet veel veranderd in vergelijking met de dieren die tweeduizend jaar geleden in het Colosseum stierven voor het amusement van de Romeinen.

De dolfijnen van Taiji sterven simpelweg om ons te amuseren.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: