Pas op voor de “Seal Shepherd”

19 juli 2010

Pas op voor de “Seal Shepherd”

Ik, kapitein Paul Watson, ben al mijn hele leven betrokken bij het dwarsbomen van de beestachtige slachting van zeehonden aan de oostkust van Canada.

Gedurende deze jaren heb ik met veel mensen samengewerkt om het moorden te stoppen. Met Cleveland Amory van het Fund for Animals, bijvoorbeeld. En met Brian Davies van IFAW, Rebecca Aldworth van HSUS, Brigitte Bardot, Hans Weber en nog vele anderen. Maar er is één persoon, die ik nooit heb ontmoet, met wie ik nooit heb gewerkt en van wie ik zelfs nog nooit gehoord had. En dat is echt ongelooflijk, gezien het feit dat hij aan zijn Facebook groep refereert als zijnde de “grootste beweging tegen zeehondenslacht ter wereld”!

Naar mijn weten is deze man nog nooit op het toneel van de zeehondenjacht geweest. Ik geloof niet dat hij ooit heeft ingegrepen bij het doden van een zeehond en er is niemand die ik ken in deze beweging, die ooit van hem heeft gehoord. Als je op Google “Seal Shepherd” intypt, krijg je geen enkele verwijzing naar nieuwsartikelen, alleen een Facebooksite met een paar duizend “vrienden”. Nogal een verschil met de 250.000 supporters die hij beweert te hebben.

Wie is deze Seal Shepherd?

Zijn naam is Michael McDade en hij beweert ‘s werelds grootste verdediger van zeehonden te zijn.

Alleen al het feit, dat hij zijn groep beschrijft als de grootste beweging tegen zeehondenslacht ter wereld, is een overduidelijke misvatting. Niemand heeft er ooit van gehoord!

Allemaal erg bizar en onbeduidend, ware het niet dat hij de maritieme milieubeweging een zeer slechte naam bezorgt. Het schijnt namelijk dat hij de kinderen van zeehondenjagers bedreigt en dreigt met geweld tegen iedereen die het niet met hem eens is. Bovendien verspreidt hij verontrustende, foutieve informatie op het gehele internet.

Deze man is voor alle groeperingen die zich daadwerkelijk bezig houden met dierenbescherming hetzelfde als de Nigeriaanse oplichters zijn voor nietsvermoedende mensen, die uiteindelijk tienduizenden dollars verliezen. Hij heeft  zelfs beweerd dat ik de “Seal Shepherd” ben, of eigenlijk dat hij mij is. Hij ondertekent soms berichten met ‘Paul’ en de associatie is erop gericht om mensen te verwarren. Hij beweert dat hij mij kent – dat doet hij niet. Wat mij betreft is hij simpelweg een fraudeur.

Kapitein Paul Watson

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: