Steve Irwin uit Marokko geweerd

22 juni 2010

Steve Irwin uit Marokko geweerd

Commentaar door kapitein Paul Watson

Elk jaar stuurt Japan een lijst van Sea Shepherd officiers en bemanning naar het land waar de vergaderingen van de Internationale Walviscommissie (IWC) plaats vinden.

Ze hebben dit gedaan in Santiago, Chili en ik kon er zonder problemen in komen omdat het computersysteem de ochtend dat ik daar aankwam gecrashed was. We kwamen daar achter nadat de volgende dag Dr. Paul Spong het land binnen wilde komen, maar tegen werd gehouden en ondervraagd omdat zijn naam Paul was en hij uit Canada kwam. Ze lieten mijn naam zien op de lijst en vroegen of hij me kende.

Het jaar daarna, in Madeira, Portugal, werd ik tegengehouden en zes uur lang vastgehouden en ondervraagd voordat ik toegelaten werd tot Madeira.

Dit jaar ging ik niet naar de IWC vergadering omdat we bezig zijn met Operatie Blue Rage. Laurens de Groot uit Nederland is erheen gegaan als onze officiële vertegenwoordiger en hij zegt dat er een lijst is en de eerste naam van de onwelkome gasten op die lijst is de naam “Steve Irwin.”

Ik weet zeker dat Steve geamuseerd en gevleid zou zijn met het feit dat hij postuum uit Marokko wordt geweerd onder druk van Japanse walvisjagers.

###

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: