Voormalige Japanse Commissaris van de Walvisvaart valideert de tussenkomst van Sea Shepherd

24 februari 2010

Voormalige Japanse Commissaris van de Walvisvaart valideert de tussenkomst van Sea Shepherd

Commentaar door kapitein Paul Watson

Ik moet zeggen dat het zeker vleiend is dat een natie zo machtig als Japan zich verlaagt tot het voeren van een oorlog die miljoenen dollars kost, tegen een zeer kleine niet-overheidsorganisatie als de onze.

In een verklaring tegenover de media claimt voormalig Japans commissaris van de walvisvaart Masayuki Komatsu een voorbarige overwinning tegenover Sea Shepherd, hij beweerde zelfs dat hun aanwezigheid in het Antarctisch gebied op dit moment als hoofddoel heeft om het “laatste”seizoen op zee voor Sea Shepherd zo duur mogelijk te maken en dat de walvisjacht op de tweede plaats komt.

Dus, eerst ging het om onderzoek en toen versprak de Japanse minister van Buitenlandse Zaken zich en zei dat de walvisjacht om traditie ging en om walvisvlees voor de Japanse markt. En nu zegt Komatsu dat het eigenlijk gaat om het verslaan van Sea Shepherd.

Komatsu gaat verder met te zeggen dat de acties van Sea Shepherd waarschijnlijk meer kwaad dan goed gedaan hebben voor hun zaak, omdat ze indirect de herroeping van het walvisjachtverbod veroorzaakt hebben.

Dit is verbazingwekkend. Hij zegt dus dat omdat wij ons agressief opstellen tegenover hun illegale walvisactiviteiten, de leden van het IWC besloten hebben om hun illegale activiteiten te legaliseren, omdat Sea Shepherd tussenbeide gekomen is om de illegale activiteiten te stoppen waar de IWC leden de politieke wil niet voor hebben om ze zelf te stoppen.

Komatsu zegt dat dit het laatste jaar is dat Sea Shepherd zich verzet tegen Japan in het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan

We zullen zien! Sea Shepherd's standpunt is, dat zolang er walvissen vermoord worden in het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan, Sea Shepherd het reservaat zal beschermen en verdedigen. Tenslotte is het gebied niet aangewezen als het privé-jachtgebied voor de Japanse walvisvloot.

Wat voor hindernissen, wat voor obstakels, wat voor tactieken de Japanse walvisvaarders en de Japanse overheid ook proberen om ons tegen te houden, we zullen een weg vinden om iedere barrière te overwinnen die ze voor ons opwerpen. We zullen de walvissen nooit in de steek laten en we zullen ons nooit terugtrekken uit het natuurreservaat. Zolang er een Japanse walvisvaarder in de Zuidelijke Oceaan blijft, zijn er Sea Shepherd schepen om zich daartegen te verzetten.

Komatsu zei dat Japan het IWC in de hoek heeft gedreven om het verbod op de commerciële walvisvaart te herroepen en als dit verbod eenmaal herroepen is, dan wordt het argument dat gebruikt wordt door activisten van de Sea Shepherd organisatie om sabotage van de walvisvaart te rechtvaardigen hierdoor ongeldig.

Komatsu erkent daarmee dus dat het gerechtvaardigd is dat Sea Shepherd zich verzet tegen hun operaties vanwege het verbod op de walvisjacht. Met andere woorden, Komatsu valideert de tussenkomst van Sea Shepherd.

Het Sea Shepherd schip Bob Barker achtervolgt nog altijd het Japanse fabrieksschip Nisshin Maru in de Zuidelijke Oceaan.

Morgen is het de 20e dag dat er geen enkele walvis vermoord is door de Japanse stropers in het water van het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan.

Komatsu's verklaring dat de walvisvaarders proberen om de activiteiten van Sea Shepherd zo duur mogelijk te maken is absurd. Sea Shepherd is een non-profit bedrijf en we besteden alle middelen die beschikbaar zijn voor ons aan onze campagne, niets meer en niets minder. Kosten zijn niet belangrijk. De Sea Shepherd Conservation Society wordt ieder jaar sterker. Dit jaar had Sea Shepherd drie schepen in het veld en heeft er eentje verloren. Volgend jaar hebben we waarschijnlijk vier schepen. Ten aanzien van het verlies van een schip heeft Sea Shepherd het standpunt dat boten vervangbaar zijn -walvissen zijn dat niet!

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: