Sea Shepherd bevestigt dat Pingvin-eiland niet bestaat

22 februari 2010

Sea Shepherd bevestigt dat Pingvin-eiland niet bestaat

Terwijl de Japanse walvisvloot pretendeert onderzoek te doen, heeft de Sea Shepherd Conservation Society vandaag haar eigen kleine onderzoek gedaan. We kwamen erachter dat we langs een eiland zouden varen dat aangegeven werd op zeekaarten met de opmerking dat bewijs voor het bestaan van het eiland ontbrak. Toevalligerwijze ging de koers die de vluchtende Japanse walvisvaarder Nisshin Maru koos – met de Sea Shepherd schepen Steve Irwin en Bob Barker achter zich aan – recht naar de plek waar het eiland zou liggen. Het eiland zou zich – indien het bestond –binnen de Australische Antarctische wateren bevinden.

Pinguin-eiland verschijnt op de Australische zeekaart nummer 452 (Kaap Rundingen naar Kaap Filhner). Volgens deze kaart is Pinguin-eiland 3 mijl lang (gemeten op de kaart) en gelegen op 65 graden 47 minuten zuiderlengte en 81 graden 55 minuten oosterbreedte. De kaart toont het eiland met een status ‘onbevestigd’. We kunnen nu met 100% zekerheid zeggen dat het eiland zich niet bevindt op de plek die is aangegeven op deze kaart. Het Sea Shepherd schip de Steve Irwin voer recht boven deze plek zonder dat de dieptemeter ook maar iets aangaf dat op een gezonken eiland of een onderzeese berg wees.

De Britse Antarctische luchtvaartkaart geeft aan dat het eiland gesitueerd is een paar mijl verderop op 65 graden en 45 minuten zuiderlengte en 81 graden 48 minuten oosterbreedte. We kunnen nu ook met 100% zekerheid zeggen dat Pinguin-eiland zich niet bevindt op de aangegeven plaats op de Australische Antarctische luchtvaartkaart. Het eiland verschijnt niet op nautische kaarten uit de VS.

Pinguin-eiland wordt aangegeven op:

De Australische zeekaart nummer 452 (Kaap Rundinggen naar Kaap Filhner)
De Australische kaart nummer 4074 (Kaap Darnley naar Tasmanië)
De internationale kaart nummer 72  (Kaap Darnley naar Tasmanië)
65 graden 47 minuten zuiderlengte en 81 graden en 55 minuten oosterbreedte.

Er zijn talloze ijsbergen in het gebied en geen ervan kan per ongeluk aangezien worden voor een eiland.De Steve Irwin en de Bob Barker deden een radar-, diepte- en visueel onderzoek om 12.00 op zondag 21 februari 2010. Er werden foto’s gemaakt met een GPS-aanduiding van de op de kaart aangegeven plaats.

Dr. Bonny Schumaker op de Bob Barker bevestigde de observaties van Kapitein Paul Watson en 1e officier Lockhart MacLean op de Steve Irwin.

Aantekeningen van de Bob Barker van observaties door Dr. Bonny Schumaker:
Volgens onze kaart op de Bob Barker (AUS452, INT903), ligt Pinguin-eiland op 65 graden 48 minuten zuiderbreedte en 81 graden 51 minuten oosterlengte.

Vandaag , 21 februari 2010, om 12.15 passeerde we een ijsberg op 65 graden 46 minuten zuiderbreedte en 81 graden 51 minuten oosterlengte, een positie ongeveer 1,2 nm noordwest van de aangegeven plaats op de kaart, en op dat moment zagen we niks anders in de omgeving behalve deze ijsberg. Ons MaxSea–navigatieprogramma toont een Pinguin-eiland op de volgende coördinaten: 65,5 graden 47,5 minuten zuiderbreedte en 81 graden 55,4 minuten oosterlengte.

Sea Shepherd Conservation Society zal de Australian Hydrographic Service over deze observatie in kennis stellen.

Afgegeven door:

Kapitein Paul Watson, Steve Irwin
1e Officier Lockhart MacLean, Steve Irwin
3e Officier en wetenschappelijk Officier Bonny Schumacher, Bob Barker

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: