Een boodschap van de directeur van Sea Shepherd

14 februari 2010

Een boodschap van de directeur van Sea Shepherd

Door Steve Roest

Op 6 januari 2010 heeft de Japanse walvisvaarder Shonan Maru 2, met onverholen minachting voor de veiligheid van de Sea Shepherd bemanning, geprobeerd het schip van Sea Shepherd, de Ady Gil, tot zinken te brengen voor de kust van Antarctica.

Australische, Nieuw-Zeelandse en Japanse overheidsfunctionarissen roepen de bemanningsleden van beide zijden op de kalmte te bewaren. Ik kan deze overheidsfunctionarissen vertellen dat onze helden die strijden tegen de walvisjacht niet tot kalmte gemaand hoeven te worden. Zij zijn kalm en vastberaden geweest en zullen dat ook blijven.

Maar ik val de stemmen bij die de Japanse walvismoordenaars vragen hun doelbewuste pogingen te staken onze schepen te rammen en tot zinken te brengen en onze bemanning te doden.

Voor iedereen die de video’s heeft gezien, en dat zijn miljoenen en miljoenen mensen, is het duidelijk dat de 500 ton wegende Shonan Maru 2 met hoge snelheid gericht op de 16 ton wegende Ady Gil van Sea Shepherd af voer en, om zeker te zijn van een aanvaring, op het laatste moment hard naar stuurboord stuurde om ons schip doelbewust in tweeën te breken.

Niemand twijfelt eraan dat als zich een van onze bemanningsleden in het voorstuk van de Ady Gil had bevonden op het moment van de aanvaring, hij direct gedood zou zijn. Het was een wonder dat het grootste deel van de bemanning, die duidelijk geen enkel idee had dat de boot ieder moment geramd zou worden, op het dek apparatuur bezig was met het bevestigen van apparatuur toen de Shonan Maru 2 op hen insloeg.

In een ongelofelijke vertoning van koude, berekenende, gewelddadige en illegale actie richtte de Shonan Maru 2 direct na het rammen van de Ady Gil zijn hogedruk-waterkanonnen op de getroffen zeelieden van Sea Shepherd, terwijl de noodoproepen van de Ady Gil werden genegeerd.

De Ady Gil is zodanig beschadigd dat zij niet meer gerepareerd kan worden en na herhaalde pogingen van het nieuwe Sea Shepherd schip Bob Barker om de kapotte overblijfselen van de Ady Gil naar de dichtstbijzijnde haven te slepen om te kijken wat nog gered zou kunnen worden, brak het schip los uit onze sleeptouwen en realiseerden we ons dat we geen andere mogelijkheid hadden dan haar te laten zinken. Gelukkig hebben we alle brandstof en olie uit de Ady Gil kunnen verwijderen toen er te veel water begon binnen te lopen. Zo konden we een catastrofe voor het kwetsbare zeemilieu voorkomen. Sea Shepherd heeft conform de regels de betreffende marineautoriteiten ingelicht over het zinken van de Ady Gil. Al die tijd hebben de Japanse walvisvaarders onze noodoproepen genegeerd.

Deze week heeft de Japanse walvisindustrie undercover agenten erop uit gestuurd om vliegtuigen te huren in Australië en hiermee illegaal te vliegen door het Australische luchtruim, op jacht naar de schepen van Sea Shepherd. Ook heeft ze bij de kust van Antarctica opzettelijk een van onze schepen geramd en uiteindelijk doen zinken. En nu lijkt het duidelijk dat ze deze week ook een internationale cyberaanval heeft gedaan op onze website in een poging ons tegen te houden de waarheid naar buiten te brengen over het gebeurde en donaties te ontvangen van onze aanhangers.
Sea Shepherd demands that New Zealand arrest the Shonan Maru No. 2 and its crew, and that the Japanese whaling industry repay the $2M in losses that resulted from the deliberate sinking of the Ady Gil by its ships.

Sea Shepherd eist dat Nieuw Zeeland de Shonan Maru 2 en haar bemanning aanhoudt en dat de Japanse walvisindustrie de $2 miljoen terugbetaalt die wij hebben verloren door het doelbewust doen zinken van de Ady Gil door haar schepen.

Deze aanvallen betekenen een zware financiële klap voor Sea Shepherd. We hebben als gevolg hiervan miljoenen dollars verloren. Maar we zullen niet aarzelen onze taak voort te zetten de walvissen en de oceanen waarin zij leven te redden. We stoppen niet met onze directe acties om de walvissen in het Southern Ocean Whale Sanctuary te redden en we trekken ons niet terug uit onze projecten waarmee we de zeehonden, dolfijnen, haaien en tonijn beschermen, ondanks het feit dat onze financiële middelen zo drastisch zijn gereduceerd. We gaan naar onze aanhangers en met hun hulp zullen wij groter en sterker groeien. We zullen niet aarzelen in onze plicht om de oceanen te redden van de huurlingen van de winst en de hebzucht die de natuur willen vernietigen.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: