Denk aan de lederschildpad

25 november 2009

Denk aan de lederschildpad

Gastreportage door Sharon Feinstein

Notitie van kapitein Paul Watson: Reeds in 2001 meerde het Sea Shepherd schip Ocean Warrior aan in Tobago, waar onze bemanning de zomer doorbracht met over de stranden te patrouilleren om de lederschildpadden te beschermen tegen stropers. Op Tobago is het beschermen van schildpadden net zo makkelijk als het spelen voor toerist. Iedereen kan een aantal weken doorbrengen door over stranden te lopen en daardoor stropers te ontmoedigen. Ik kan me geen plezierigere vorm van milieuactivisme indenken dan zo je vakantie combineren met iets dat echt de moeite waard is . Strand, zon, surfen, je inzetten voor de oceanen en een Caribische vakantie op de koop toe. Neem alsjeblieft contact op met Sharon Feinstein voor informatie hoe je de bedreigde lederschildpad kunt helpen.

separator

540 kilo wegende lederschildpadden zwemmen duizenden mijlen terug naar de stranden van Tobago waar ze zijn geboren, alleen om daar meedogenloos te worden afgeslacht. Hun vinnen worden met machetes afgehakt voor het kleine beetje vlees dat ze opleveren. Trillend en alleen worden deze prachtige, kwestbare dieren in ondraaglijke pijn achtergelaten om te sterven.

De wat efficiëntere moordenaars wachten tussen de bomen, tillen de schildpadden in boten en slachten hen in het geheim alvorens hun karkassen in zee te dumpen.

Elke schildpad legt zo’n vijf keer per seizoen 80 tot 120 eieren, maar verblindende lichten rondom de stranden zijn de andere dodelijke valstrik voor deze bedreigde dieren. De pas uitgekomenjongen, die normaal gesproken het maanlicht volgen naar zee, raken in verwarring door de straling van het kunstlicht en eindigen dood in goten, riolen en tegen hotelmuren. Ook de vissers leggen hun netten uit op het strand in plaats van deze op te halen, en de jongen worden gevangen in de touwen en gaan dood door verstikking.

Dit is de tragische situatie van een bedreigde diersoort, in ernstig verval en razandsnel op weg om uit te sterven. Lederschildpadden worden beschermd door zowel verschillende internationale verdragen en overeenkomsten als door de nationale wetten, maar stropers zwerven vrij rond op bepaalde stranden op Tobago, en tarten deze wetten openlijk.

Ik werk samen met een dierenarts en wetenschapper in Engeland en met lokale milieuactivisten op Tobago om groepen jongeren kennis bij te brengen, om bewustzijn te kweken, om te patrouilleren op de stranden, en om luchtvaartmaatschappijen en regeringsfunctionarissen onder druk te zetten om deze verschrikkelijke praktijken te stoppen.

.

Ga alsjeblieft naar mijn website en kijk wat je kan doen om te helpen.

###

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: