Zeehondenmoordende senatoren steunen zuidelijke zeehondenslachting

25 augustus 2009

Zeehondenmoordende senatoren steunen zuidelijke zeehondenslachting

Commentaar door Paul Watson

namibian_stab_heartEen aantal Canadese senatoren en stafleden besloten recentelijk een tweedaags bezoek te brengen aan Namibië om zichzelf te verwennen met wat zeehondenmoorden op de stranden van dat land, waar zij opgetogen de wrede slachting van pasgeboren Zuid-Afrikaanse pelsrobbenbaby’s aanschouwden en toejuichten. Ze applaudisseerden terwijl de pups op het strand in plassen bloed en ingewanden kronkelden van doodsangst en de Namibische zeehondenjagers lachten en poseerden voor foto’s voor de senatoren.

Het is niet bekend of zij rauwe zeehondenharten hebben gegeten, zoals de Canadese premier Stephen Harper onlangs deed, en de Canadese gouverneur-generaal Michealle Jean een aantal maanden geleden. Het eten van rauw zeehondenvlees en het toekijken terwijl zeehonden worden gedood is kennelijk de nieuwste manier om patriottisme te tonen in het Grote Witte Noorden, waar mannen hun mannelijkheid bewijzen door babydieren dood te knuppelen en waar politici zichzelf verkopen door alle mogelijke perversiteiten te steunen in ruil voor stemmen.

Een paar jaar gelden filmde de Sea Shepherd Conservation Society een zeehondenjager uit Newfoundland terwijl hij zijn broek liet zakken en zich aftrok op het bebloede dek van zijn boot.
Canadese politici maken zichzelf internationaal belachelijk sinds het Europees Parlement gestemd heeft voor een ban op de import van zeehondenprodukten in Europa, een zet die de Canadese zeehondenindustrie heeft lamgelegd. Rauwe, bloedende zeehondenharten eten, eisen dat het Canadese Olympisch team uniformen van zeehondenhuid draagt, aktentassen en jassen van zeehondenhuid dragen en nu toekijken terwijl zeehondenbaby’s worden gedood om met pervers plezier te zien hoe de kleine pups levend worden neergeknuppeld. Het Europees Parlement heeft duidelijk de zaken zo door elkaar geschud in het Canadese Lagerhuis dat een behoorlijk aantal mensen de kluts is kwijtgeraakt. Telkens als deze senatoren, parlementsleden en bureaucraten hun mond opendoen brengen zij alle Canadezen in verlegenheid.

cape_fur_seals_pup_mortalitycape_fur_seals_namibian_sealers_near_seals

Canadese senatoren hebben trouwens genoeg tijd voor snoepreisjes op kosten van de belastingbetaler. Canadezen kiezen hun senatoren niet; dit zijn meestal kruiperige, politieke kontkussers die voor het leven benoemd worden tot senator in ruil voor politieke gunsten voor de regering die op dat moment aan de macht is.

Medevoorzitter van de Canadees-Afrikaanse Parlementaire Vereniging, de conservatieve senator Raynell Andeychuck, zei dat een groot deel van de veroordeling van de zeehondenjacht doorregen is “met emoties in plaats van feiten”. Dierenrechtenactivisten en natuurbeschermers in Europa hebben kritiek geuit op de regeringen van Namibië, Canada, Noorwegen en Groenland vanwege de jaarlijkse zeehondenbloedbaden.

Wat Audreychuck niet vertelde is dat de Europese Commissie honderden uren bewijsmateriaal heeft bekeken in de vorm van video-opnamen van illegale moordpartijen en grove, wrede slachtingen. Hun beslissing was gebaseerd op harde feiten en niet op emotie.

De senatoren deden een persbericht uitgaan waarin zij meldden: “Wij zijn één stem, wij geloven niet dat de acties van de Europese Commissie (EC) gerechtvaardigd zijn. Er is eenheid onder de mensen, hoewel een paar kleine minderheden tegen de zeehondenoogst zijn, maar zij zijn met zeer weinigen en een overweldigende meerderheid steunt onze positie.”

Uit wie deze meerderheid bestaat is niet bekend. In ieder geval niet de meerderheid van de gekozen parlementariërs in Europa of zelfs maar de meerderheid van de Canadese bevolking.
De senatoren voegden hieraan toe dat zij zouden blijven proberen om de EC te overtuigen van de noodzaak van het doden van zeehonden.

De vereniging lichtte journalisten in over haar bezoek aan Namibië en vertelde trots hoe opwindend het was om de Namibische zeehondenjagers aan het werk te zien.
Een andere medevoorzitter van de Vereniging, senator Mauril Bélanger, beschreef de interactie met hun Namibische tegenhanger als vruchtbaar en onderstreepte de behoefte aan sterkere interparlementaire relaties. “Wij hopen ook op continentaal niveau de bilaterale parlementaire verbintenissen te versterken.”

Het team zei dat de regeringen van beide landen grote behoefte hebben aan reguliere parlementaire uitwisselingen met als doel de zeehondenslachting in de twee landen te promoten.
De delegatie die Namibië bezocht bestond uit vier wetgevende partijen van zowel de regeringspartij, de oppositie als de senior stafleden van de Vereniging. De groep ontmoette ook oppositiepartijen die vertegenwoordigd zijn in de Nationale Vergadering.

Op vrijdag keerde de delegatie terug naar Canada, tevreden met wat zij gehoord en gezien hadden in Namibië.

Als Canadees ben ik ontzet over de acties van de senatoren, maar verbaasd ben ik niet. Canadese politici hebben besloten dat Canadees patriottisme en de Canadese identiteit gekoppeld moeten worden aan de zeehondenjacht. Zoals het stierenvechten in Spanje, de voormalige vossenjacht in Engeland, hanengevechten in de Filippijnen en berengevechten in Rusland heeft Canada besloten dat het een eigen officiële bloedsport nodig heeft en dat wordt het doden van babyzeehonden.
O Canada, het ware Noorden, sterk en vrij, waar de loyaliteit aan de met bloed besmeurde vlag wordt gemeten aan het doodknuppelen van babydieren.

Ik sta als trotse afvallige Canadees zij aan zij met de meerderheid van de Canadezen die tegen deze wreedheden zijn, die van mening zijn dat een echte Canadees handelt uit compassie en NIET uit wreedheid en dat de perversiteiten van deze Canadese parlementariërs NIET worden gedeeld door fatsoenlijke Canadezen.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: