Confrontatie met een nutteloze slachting: op de bres voor de kangoeroes van een land vol walvisliefh

30 juli 2009

Confrontatie met een nutteloze slachting: op de bres voor de kangoeroes van een land vol walvisliefhebbers

Commentaar door kapitein Paul Watson

De kracht van medeleven is in actie gekomen. Met dank aan het Europees Parlement is de Canadese jacht op de zadelrob, de grootste slachting van zeezoogdieren ter wereld, op z’n knieën gebracht en is het met de markt voor zeehondenbont zo goed als gedaan.

We moeten ons nu richten op onze inspanningen om economische druk te leggen op de grootste slachting van zoogdieren ter wereld; de meedogenloze en wrede slachting van kangoeroes in Australië.

Deze fantastische dieren, die al tienduizenden jaren in Australië leefden voordat hun genadeloze moordenaars arriveerden, zijn gevoelige sociale dieren die het recht hebben om te leven zonder de wreedheid van de mens te moeten ondergaan.

Dertig jaar geleden was Australië een walvisvarend land en het bloed van walvissen besmeurde zand en water van de Australische stranden. Drie decennia later is Australië een van de krachtigste stemmen tegen de walvisvaart.

De maatschappij verandert en de Australische samenleving evolueerde van het doden van walvissen naar het beschermen ervan. We moeten deze sociale evolutie opschroeven en de Australische regering ervan overtuigen dat kangoeroes met respect en waardigheid behandeld moeten worden.

Welk ander land slacht zijn nationale symbool af met zo’n wreedheid en onverschilligheid?

Is de kangoeroe op het Australische wapenschild een symbool van wreedheid of is het een symbool vanrespect? De Australiërs moeten zelf beslissen.

Zal Australië blijven toestaan dat Japanse walvisvaarders hypocriet schamperen over Australië’s strijd tegen de walvisvaart, terwijl de massaslachting van de kangoeroes doorgaat?

En zal Australië de vernedering moeten ondergaan om door andere landen te worden veroordeeld voor de slachting en de producten ervan niet uit te mogen voeren?

Australiërs zijn een liefhebbend volk. Keer op keer hebben Australiërs bewezen dat ze leven in een land dat gelooft in ecologische verantwoordelijkheid en vriendelijkheid voor onze medewezens. Ongelukkigerwijs is dit voorbeeldige imago verbleekt door de voortdurende slachting van de kangoeroes.

Waltzing MatildaSea Shepherd campagne vernoemd naar de liefhebbende Australiërs

De wrede slachting van zowel de walvissen als de kangoeroes moet stoppen.

Sea Shepherd Conservation Society steunt het initiatief van de Australische Natuurbeschermingsraad om te vechten voor een verbod op de import van kangoeroevlees, -leer en –producten naar de EU.

Alstublieft, blijft u onze inspanningen tegen de walvisjacht steunen en vraag meer informatie (link) over de zorg voor de  dierbare kangoeroes van de ’Aussies’.

Kom meer te weten (link)

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: