Officiële excuses aan de regering van Canada

1 juli 2009

Officiële excuses aan de regering van Canada

Van Kapitein Alex Cornelissen

Beste regering van Canada,

Ik wil mijn excuses aanbieden voor de overlast die wij u bezorgd hebben. Ik weet dat jullie elk jaar miljoenen dollars verspillen om een industrie in stand te houden die toch al is ingestort. Elk jaar sturen jullie een vloot door het ijs van Oost-Canada om zo de weg vrij te maken voor werkloze, zeurende vissers zodat die wat te moorden hebben. Ik weet dat jullie helikopters gebruikt worden om bier en sigaretten te bezorgen bij de zeehondenjagers, telkens als hun boten weer eens vastzitten.

Ik wil in het bijzonder mijn excuses aanbieden voor al die jaren dat wij het lef hebben gehad om onze schepen door het ijs te sturen, waardoor jullie nog meer geld uit moesten uitgeven aan de kustwacht en DFO om te laten zien wie er de baas is. En ik wil ook in het bijzonder mijn excuses aanbieden voor vorig jaar, toen jullie vier ijsbrekers, twee andere schepen van de kustwacht, twee DFO vliegtuigen, twee militaire vliegtuigen, meerdere helikopters en een gevechtsschip moesten sturen om onze extreem gevaarlijke (digitale!) videocamera’s te stoppen.

Ook mijn excuses voor het fortuin dat jullie hebben uitgeven om ons afgeschreven schip de Farley Mowat  24 uur per dag onder bewaking te houden gedurende de afgelopen 15 maanden. Het spijt me dat we het schip in staat van wanorde hebben achtergelaten, we hebben het SWAT team gevraagd of we alles op mochten ruimen, maar dit werd ons geweigerd. Excuses omdat we alles van waarde al hadden verwijderd, alhoewel ik denk dat er nog steeds een paar saaie DVD’s in de lounge liggen. Ik weet zeker dat jullie ze leuk zullen vinden. Het spijt mij dat jullie een vermogen aan havenkosten hebben moeten betalen voor een schip dat jullie ergste nachtmerrie blijkt te zijn.

Ik wil persoonlijk mijn excuses aanbieden voor het feit dat ik mijn eigen rechtszaak niet hebben kunnen bijwonen. Het was op zijn minst gezegd ingewikkeld omdat ik werd gedeporteerd en verbannen voor het leven. Ik ben daar echter best wel tevreden over, want ik woon in Ecuador en ik heb geen zin om mijn huis te verlaten om een bananenrepubliek te bezoeken. Het spijt me dat ik de kans niet heb gekregen om eens goed te lachen om die zeurende zeehondenjagers die doodangsten hebben uitgestaan toen zij met onze camera’s werden geconfronteerd.

Maar wees gerust beste Canadese regering: we zullen jullie de komende jaren de moeite besparen want jullie zijn eindelijk ontmaskerd. Nu Europa haar grenzen sluit voor jullie bloedige industrie zullen jullie een hoop kloppende zeehondenharten en zeehondenvinnentaarten moeten eten om de industrie staande te houden. Het spijt me dat ik niet nog eens terug hoef te komen naar jullie land, want ik heb mijzelf prima vermaakt in jullie gevangenis en behoorlijk wat plezier gehad om jullie belachelijke bureaucratie.

Met vriendelijke groet,
Kapitein Alex Cornelissen

P.S. Ik hoor graag wat mijn straf gaat worden, aangezien ik een aantal weddenschappen heb lopen…

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: